Palm Jumeirah Hotel

Dubai, UAE - 2014 - In Design

The dynamic, box-like facade of this hotel stemmed from the client’s request for a bold and contemporary design. Rendered in sleek white, the boxes are softened by a wood finish on the underside, which will be illuminated at night. Lacasa’s designers introduced some additional metal cladding to ensure that the box composition did not become visually overwhelming and cluttered.

A rooftop restaurant boasts sweeping views of the surrounding waterfront while a swimming pool is located at ground level. The hotel’s L-shape configuration was chosen for optimum functionality. Given the hotel typology, special attention was given to circulation planning to ensure effective segregation between the different functions, such as laundry, catering and guest routes.